Заваръчни машини

МИГ-МАГ Полуавтомати за заваряване в защитна газова среда ВИГ Апарати за аргоно-дъгово заваряване Машини за въздушно-плазмено рязанeПрофесионални инверторни източници Инверторни източници Апарати за електросъпротивително заваряванеАпарати за челно заваряване на крепежни елементиМИГ-МАГ Полуавтомати за заваряване в защитна газова среда

Широката гама МИГ-МАГ полуавтоматите дават възможност за избор на най-подходящия модел в зависимост от характера на работата. Произвеждат се с телоподаващ модул вграден в общия корпус на машината или с отделно телоподаващо устройство, свързано с токоизточника чрез междинин кабел с необходимата дължина. Моделите Пуш-Пул позволяват подаване на електродна тел на разстояние до 20м.

Машините са с доказани качества и надеждност при експлоатация и в най-тежки индустриални условия.

Брошура 1Брошура 2
Инструкция за Practic 150Инструкция за МИГ 170, 180, 200Инструкция за МИГ 250, 350
ВИГ - Апарати за аргоно-дъгово заваряване

REDCO TIG 250 AC/DC е конвенционална машина за аргоно-дъгово заваряване с прав и променлив ток. Универсалните технически характеристики я правят риложима в различни сфери на индустрията - заваряване на конструктивни елементи, химическа промишленост, ремонт и възстановяване на автомобилни етайли и др. Произвежда се и във вариант с вградена водоохладителна система.

Брошура
Машини за въздушно плазмено рязане

Плазмената технология осигурява прецизно, бързо и ефективно рязане на всякакъв вид електропроводими материали. Представената гама конвенционлни машини осигурява лесна експлоатация и висока надеждност при ремонти и производствени дейности в промишлени условия.

Брошура
Инструкция за Плазма 36Инструкция за Плазма 60
Професионални инверторни източници
www.cebora.it
CEBORA MMA - Инверторни източници за ръчно електродъгово заваряване

Усъвършенстването на инверторните технологии в областта на заваряването позволи разработката на все по-надеждни, компактни и леки апарати, с ниска енергийна консумация, прецизен контрол и възможност за постигане на висока ефективност.Предлаганата гама монофазни и трифазни машини дава възможност за избор на подходящия модел за експлоатация в строитилството, машиностоенето, производството на метални конструкции, енергетиката, корабостроенето, ремонтни дейности. Всички модели са подходящи за работа и по метода ВИГ. Избора на съответните аксесоари дава възможност за дистанционно управление и контрол на заваръчния режим.

Брошура
CEBORA MIG - Полуавтомати за заваряване в защитна газова среда

Машините от тази серия са инверторни източници с мултипроцесорни контролери за управление на заваръчния процес. Предварителното програмиране на SYNERGIC режими предлага автоматична настройка на параметрите на дъгата в зависимост от избрания материал, дебелина, диаметър тел и защитен газ. Това прави машините приложими за изпълнението на най-отговорни технологични операции при постигане на висока производителност и безкомпромисно качество на заварените съединение. Функциите PULSE и DOUBLE PULSE осигуряват прецизен контрол на преноса на енергия, особено при тънки материали и специфични технологични изисквания. Освен с класическия МИГ шланг, електронното управление позволява работа с “ПУШ-ПУЛ”, ВИГ и обмазани електроди.Токоизточниците са с вградена водоохладителна система.

Брошура
CEBORA TIG - Инверторни източници за аргоно-дъгово заваряване

TIG DC
Фирмата предлага широка гама монофазни и трифазни правотокови ВИГ апарати от 150 до 500 А. Модулният принцип на изделията позволява да се избере оптималната конфигурация от гледна точка обем, маса, ефективност и цена на машината. Електронното управление осигурява перфектна настройка и контрол на различни параметри в съответствие с най-съвременните изисквания на инверторните технологии. Всички модели са с възможност за управление от дистанционен пулт или педал. Индустриалният клас машини са с вградена водоохладителна система.

TIG AC/DC
Гамата универсални АС/DС апарати от 150 до 450 А намират широко приложение в енергетиката, корабостроенето, автомобилостроенето, в малките гъвкави производства и ремонтните дейности. Универсалните им технически характеристики дават възможност за заваряване на нисколегирани и неръждаеми стомани, мед и медни сплави, алуминий и сплавите му. Възможността за постигане на минимален заваръчен ток, опциите за задаване на импулси, избор формата на вълната и Synergic функциите за автоматична корекция на режима при заваряване в различни пространствени положения и др. , осигуряват изпълнението и на най-деликатни технологични изисквания.

Брошура
CEBORA PLASMA CUTTING - Инверторни източници за въздушно плазмено рязане

Инверторните апарати за въздушно плазмено рязане са характерни с малките си размери и ниско тегло. Това улеснява работата на оператора, като същевременно повишава качеството и ефективността при рязане.Посредством допълнителна платка-интерфейс е възможна връзката с компютър, за използването им в автоматизирани системи.

Брошура
Инвенторни източници
Апарати за плазмено рязане CUTTER

Апарати за плазмено рязане CUTTER

Брошура
Инверторни източници за аргоно-дъгово заваряване Alfain

Pegas 160T HF

Pegas 200T HF


Инверторни източници за ръчно електро-дъгово заваряване Alfain

Инверторни източници за ръчно електро-дъгово заваряване Alfain.

Брошура
Апарати за електросъпротивително заваряване

Фирма TECNA S.p.a. е специализирана в производството на машини за електросъпротивително заваряване. Гамата включва:

  • Ръчни клещи;
  • Универсални станции;
  • Окачени клещи за ръчно и роботизирано заваряване 16 - 75 кVА;
  • Настолни и стационарни машини 10 - 630 кVА;
  • Модулни групи за автоматизирани системи;
  • Специализирани машини;
  • Контролери и модули за управление;
  • Измервателни уреди и екипировка;
  • Балансьори за окачване на машини и инструменти.
www.tecna.net Брошура
Апарати за челно заваряване на крепежни елементи

Гамата апарати на фирма ВТН Heberle са предназначени за челно заваряване на стоманени, неръждаеми, алуминиеви и месингови крепежни елементи. Лесната експлоатация и краткотрайния процес осигуряват висока производителност и безупречно качество.При елементи до 8 мм се използват източници с капацитивен разряд, при по-голям диаметър процеса е електродъгов. Технологията намира приложение при изработка на табла, шкафове, в строителството, енергетиката, монтажа на топлоизолации и др.

www.bth-tech.de Брошура